In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Powered by RS Web Solutions

it2012

podatki

rada

smieci

Naszą witrynę przegląda teraz 33 gości
Użytkowników : 26
Artykułów : 3209
Zakładki : 6
Odsłon : 2403981

dzeilnicowy

kryzys

dzeilnicowy

liczby

esesja

mapagminy1

wies

Newsletter

Zapisz się na nasz newsletter, aby dostawać regularnie informacje o wydarzeniach w naszej gminie

cz

Stowarzyszenie Góry Szalonych Możliwości dzięki uczestnictwu w Konkursie Grantowym Programu Działaj Lokalnie otrzymało dotację na przeprowadzenie projektu "Kropla drąży skałę". Projekt polega na przeprowadzeniu trzech akcji ekologicznych na terenie gminy Janowice Wielkie.

Każda kilkugodzinna akcja będzie przeprowadzana w innym rejonie Janowic Wielkich i okolic i będzie się składała się z trzech elementów: sprzątania brzegów strumyków, potoków, rzeki, sporządzenia mapy zagrożeń: ujścia ścieków, wysypiska śmieci, zaśmieconego koryta rzeki, niewłaściwej regulacji rzeki oraz zwiększenia małej retencji poprzez nasadzenia roślin zwiększających magazynowanie wody w glebie. W działaniach wezmą udział dzieci oraz młodzież ze świetlicy wiejskiej „Rudawy” w Janowicach Wielkich. Akcje odbędą się: 14, 16 oraz 20 sierpnia na terenie Janowic Wielkich i okolic.
Zapraszamy do udziału wszystkich chętnych, również dorosłych mieszkańców gminy Janowice Wielkie.
Akcje będą się odbywały pod opieką trojga ekologów: Jagody Gawlik, Ewy Leś oraz Dominika Dobrowolskiego.
Efektem działań będzie sporządzenie raportu (mapa, dokumentacja foto) i zaprezentowanie go mieszkańcom.
Zakończenie projektu – podsumowanie akcji oraz wręczenie upominków uczestnikom nastąpi w II połowie września.
Projekt „Kropla drąży skałę” dofinansowano ze środków programu „Działaj Lokalnie” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Ośrodek Działaj Lokalnie LGD Partnerstwo Ducha Gór.

dzialaj lokalnie logo rgb logo duch gor